Kiraz

 Anasayfa / MEYVE / Kiraz

Kiraz

Kiraz (Prunus avium), gülgiller (Rosaceae) familyasından Giresun, Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu'da doğal olarak bulunan meyve ağacı. Türkiye'nin çok farklı fiziki koşulları nedeniyle, bölgeler arasında kirazın olgunlaşması bakımından 1.5 aya varan farklılıklar görülebilmektedir. Modern tarım yöntemlerinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte kirazda verim ve kalite de artmaktadır. Türkiyede en kaliteli kirazlar Torosların kuzey yamaçlarında,Göksu Nehrinin kaynağında yer alan Korualan Kasabasında, Mernek Köyüne bağlı Çile dağının eteklerinde İbrim Sarıoluk Mevkiinde Mernek Yaylasında ve Afyon'un Çay ilçesinin Eber Kasabasında yetişir.


Paketleme Şekli:
600x400x90mm karton Şale 16x350g Net 5.6kg
600x400x105mm karton
Şale 10x500g Net 5 kg
600x400x150mm karton Şale 10x1000g Net 10 kg
400x300x125mm karton & Ahşap 24+,26+,28+,30+mm Net 5 kg

Salihli

Oc
Şu
Ma
Ni
My
Hz
Te
Ey
Ek
Ka
Ar

Adını yetiştiği Manisa Salihli den alan bu kiraz, sıkça tüketilen bir kiraz türüdür.

Napolyon

Oc
Şu
Ma
Ni
My
Hz
Te
Ey
Ek
Ka
Ar

Meyvesi kalp şeklindedir, kabuğu kırmızı renkte olup olgunlaşma döneminde kırmızı-bordo rengine dönüşür.
İri, tatlı, Parlak, sert ve suludur.

  •   Kozan Organize Sanayi Bölgesi 127 Ada 10 Nolu Parsel Kozan Adana
  •   +90 322 529 21 21
  •   +90 322 529 21 41
  • info@segmentarim.com.tr

Harita